пʼятницю, 18 грудня 2015 р.

Євроклуби презентують Святого Миколая в європейських країнах!



16 грудня 2015р. о15.00 у приміщенні Волинської обласної наукової бібліотеки ім. Олени Пчілки відбулася акція для дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей «Євро-клуб дарує дітям свято в День Святого Миколая», учасниками якого стали 50 дітей.
Свято розпочалось з привітання шкільного Євроклубу 26-ї школи, координатором якого є Федонюк Тетяна. Вони розповіли дітям, як святкується день святого Миколая в Німеччині, Франції, Нідерландах, Бельгії, Болгарії. Чудові враження залишила пісня-привітання та мультфільм про неслухняного хлопчика, якого Миколай також не забув.
Євроклуб з 13-ї школи (координатор Стрилюк Світлана) підготував презентацію про Польщу,Угорщину, Румунію, Україну. А Ліна Басюк, директор Центру Європейської Інформації у м. Луцьку у формі слайд-шоу презентувала Різдво та свято Миколая у Німеччині.
Найцікавішою частиною заходу для найменших учасників стала пізнавальна лекція від диякона Луцької православної громади «Христового Воскресіння» Отця Андрія. Він розпочав свій виступ з «Отче наш», а далі розпитував про сміливих, мужніх, красивих героїв з мультфільму і розповів про історію виникнення свята дня Святого Миколая. Слова отця Андрія: «Як вони там, у мультику, так і ми в житті, повинні творити добрі діла! Головне для дітей – попросити пробачення у батьків, дідусів, бабусь, братиків, сестричок і самим простити їх».

Дуже важливою частиною акції було виготовлення об’ємних листівок дітьми для реабілітаційного центру Волині. Враження були особливі, адже здорові діти розуміли, як чудово подарувати трішки тепла тим, хто не має рівних можливостей з усіма насолоджуватися життям і бути активним. Допомагали діткам у творчому процесі художниці Фабрики Святого Миколая Катерина та Уляна.
На завершення свята дорослі організували солодкий стіл для малечі: фабрика «Луцьккондитер» почастувала дітей шоколадними цукерками, представник Центру ведичної культури Аня Гнатюк –домашнім печивом, а Ліна Басюк – пригощала усіх власноруч приготовленим солодким тістечком «картопля». Відбулася роздача солодких подарунків, а найменшим діткам дісталися м’які іграшки, які вручали Ліна Басюк та Володимир Буг-Гусаїм координатор Фабрики Святого Миколая. Було помітно, що діти залишились дуже задоволенні, і радість переповнювала кожного учасника свята.
Захід був проведений Центром Громадських Молодіжних Організацій Волині “Наша справа”, Центром Європейської Інформації у місті Луцьку за фінансової підтримки Відділу у справах сім’ї та молоді Луцької міської ради.
Організатори акціії висловлюють величезну вдячність за допомогу волонтерам Центру Європейської Інформації та партнерам проекту «Фабриці Святого Миколая» СГО «Молодіжна платформа», Луцькому Центру ведичної культури, та Волинській обласній науковій бібліотеці ім. Олени Пчілки.







Немає коментарів:

Дописати коментар