пʼятницю, 11 грудня 2015 р.

Луцькі Шкільні Євро-клуби працювали над проблемою забруднення міста



9 грудня о 15:00 в приміщенні Волинської обласної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки відбувся тренінг для представників Шкільних європейських клубів по проведенню інформаційно-просвітницької кампанії щодо покращення екологічного стану забруднених районів міста Луцька.
Школярі разом з директором  Центром Європейської  Інформації Ліною Басюк опрацьовували найпроблемніші зони місцевих парків. Власноруч малюючи мапи, діти схематично зображали забруднені території, розробляли методи впливу на місцевих мешканців для збереження чистоти та порядку. Було вирішено встановити таблички із закликами проти забруднення території у трьох районах міста: парк біля дитячої залізниці, вздовж річки Сапалаївка; паркова зона біля ЗОШ №11; територія поряд з ЛНВК №7 по вул. Дубнівській. Крім того, протягом тренінгу учасники у своїх командах підготували рекламні слогани для флаєрів, які будуть розповсюджуватися у під’їздах та поштових скриньках прилеглих до парків будинків у січні 2016 року. Діти дуже постаралися, вклавши весь свій творчий досвід та розкривши ідейний потенціал. Ось деякі запропоновані ними гасла: «Не сміти, а прибирай – про здоров’я своє дбай!», «Європа любить чистоту!», «Вчинок робить один, наслідки стосуються кожного», «Сапалаївка + пачка = ˗ 1 качка», «Ти – Homo sapiens, а не Хомо свинтус», «Щоб дістати до смітника, не потрібно бути баскетболістом», «Не потрібно рівнятись на Європу – відкрий її в собі!», «Викидайте сміття з душі, а не з урни».
У заході брали участь ЗОШ № 5, НВК № 9, Гімназія №4 ім.Модеста Левицького, ЛНВК № 7, НВК № 11. Цим тренінгом було розпочато ініціативу «Європейське місто – чисте місто», яку Центр Громадських Молодіжних Організацій Волині “Наша справа”, Центр Європейської Інформації у місті Луцьку реалізовує протягом грудня 2015 – січня 2016рр. за фінансової підтримки Відділу у справах сім’ї та молоді Луцької міської ради.


За детальнішою інформацією звертайтеся в оргкомітет проекту:

Центр Європейської Інформації, що знаходиться в приміщенні Волинської обласної наукової бібліотеки ім. О. Пчілки (2-ий поверх).
Контактна особа – Ліна Басюк, тел. 75-79-53, моб. 066-646-50-88, linabasyuk@gmail.com































Немає коментарів:

Дописати коментар